Οριακή άνοδος στο Τόκιο

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 10:57

Οριακή άνοδο 0,1% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 10.857,53 μονάδες, ενώ ισόποσα κέρδη κατέγραψε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 974,63 μονάδες.

Το ιαπωνικό χρηματιστήριο συνέχισε την ανοδική πορεία του για έκτη κατά σειρά συνεδρίαση, παρά τη διστακτικότητα των επενδυτών να προβούν σε δυναμικές αγορές εν μέσω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή και λόγω της σημερινής αργίας στις ΗΠΑ.

«Στήριξη παρείχαν στον Nikkei οι αγορές που έκαναν αρκετοί επενδυτές το απόγευμα, όταν οι μετοχές βρίσκονταν στα χαμηλότερα επίπεδά τους, διαπιστώνοντας ότι οι κινεζικές αγορές αφομοίωσαν τα τελευταία μέτρα αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής σε επίπεδο ελάχιστων αποθεματικών των τραπεζών», σχολιάζει ο Καζουχίρο Τακαχάσι, γενικός διευθυντής της Daiwa Securities Capital Markets.

Πρωτοπόρος στην καταγραφή κερδών ήταν ο κλάδος της ενέργειας, ενώ τα υψηλότερα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Inpex Corp, η οποία ενισχύθηκε κατά 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα