Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011 06:01

Μεικτή πορεία ακολούθησαν οι ασιατικές μετοχές καθώς το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα 100 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, ωθώντας υψηλότερα τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής του καυσίμου και χαμηλότερα των αεροπορικών εταιρειών.

Οι μετοχές της Cnooc Ltd., της μεγαλύτερης offshore εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Κίνας, και της Inpex Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο τουλάχιστον 1%. Οι μετοχές της Qantas Airways Ltd. και της All Nippon Airways Co. σημείωσαν απώλειες τουλάχιστον 0,5% εν μέσω ανησυχιών ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα περιορίσει τα κέρδη. Οι μετοχές της Sun Hung Kai Properties Ltd. οδήγησαν την άνοδο μεταξύ των μετοχών των κατασκευαστικών εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ΜSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 136,70 μονάδες στις 11:08 στο Τόκιο, καθώς περίπου 11 μετοχές σημείωναν απώλειες σε κάθε 10 που σημείωναν κέρδη. Ο δείκτης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα υποχώρησε 0,3%, βυθίστηκε 1,8% στις 22 Φεβρουαρίου καθώς στη Μέση Ανατολή συνεχίστηκαν οι προσπάθειες των κυβερνώντων να καταστείλουν τις διαδηλώσεις, που καθαίρεσαν τους ηγέτες στην Τυνησία και την Αίγυπτο και επεκτάθηκαν στο Μπαχρέϊν, την Υεμένη και τη Λιβύη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσαν απώλειες 0,4%, τη στιγμή που στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng Index σημείωσε άνοδο 0,2% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index ισχυροποιήθηκε 0,4%. Ανοδο επίσης 0,4% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 0,6%, υποχωρώντας για δεύτερη ημέρα, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή και μετά τις προβλέψεις της Hewlett-Packard Co., οι οποίες υστέρησαν των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα 32 μηνών.

Στα 100 δολ. το πετρέλαιο

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου σημείωσε χθες άνοδο 2,8% κλείνοντας στα 98,10 δολ. το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, αφού νωρίτερα αναρριχήθηκε στα 100 δολ. για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2008. Η εξέγερση στη Λιβύη απειλεί τις εξαγωγές πετρελαίου από την τρίτη μεγαλύτερη προμηθεύτρια χώρας της Αφρικής.

Ο MSCI Asia Pacific Index φέτος, έως και χθες, έχει υποχωρήσει 0,9% έναντι ανόδου 4% του S&P 500 και 2,4% του Stoxx Europe 600 Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα