Επίσπευση διαδικασιών για την καταβολή εξισωτικών αγροτικών αποζημιώσεων

Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2002 13:59

Την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών προκειμένου να καταβληθούν άμεσα οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2001 στους δικαιούχους αγρότες των 31 Νομαρχιών από τις 52 συνολικά, που δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωσή τους για επεξεργασία των σχετικών αιτήσεων, ζητά, με κατεπείγον έγγραφό της, από τις αντίστοιχες Νομαρχίες, η Γενική Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Εργων και Γεωργικών Διαρθρώσεων του υπουργείου Γεωργίας.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, οι πληρωμές των εξισωτικών αποζημιώσεων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2002 και η καθυστέρηση οφείλεται στη μη ολοκλήρωση εκ μέρους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων των διαδικασιών επεξεργασίας των αιτήσεων.

Το σύνολο της δαπάνης για εξισωτικές αποζημιώσεις του 2001 υπολογίζεται σε 115 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν διατεθεί, με βάση τα στοιχεία των 21 Νομαρχιών που ολοκλήρωσαν την επεξεργασία, περί τα 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι εξισωτικές αποζημιώσεις καταβάλλονται σε κτηνοτρόφους και καλλιεργητές ορεινών και μειονεκτικών περιοχών με βάση τον Καν. 1257/99.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα