Κοντά σε επίπεδα αντίστασης το ευρώ

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 10:29

Πιο κοντά στα επίπεδα αντίστασης έναντι του δολαρίου βρίσκεται σήμερα το ευρώ, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή, το ελβετικό φράγκο καταγράφει νέο υψηλό εν μέσω ανησυχιών για επέκταση των αναταραχών της Λιβύης σε άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.

«Ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν εικασίες για αύξηση των επιτοκίων λόγω πληθωριστικών πιέσεων, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θεωρείται αρνητική για την αμερικανική οικονομία», σχολίασε αναλυτής της Credit Suisse στο Τόκιο.

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου θεωρείται ότι έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξής της εξαρτάται σημαντικά από τις καταναλωτικές δαπάνες.

Στήριγμα στο ευρώ προσέφερε η δήλωση του Αξελ Βέμπερ, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ότι η αύξηση των επιτοκίων στην ευρωζώνη είναι μονόδρομος.

Στις 10:10 (ώρα Ελλάδας), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3815 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γεν στα 81,87 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα