Yβριδικό plug-in... με πετρελαιοκινητήρα

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 10:53
UPD:11:26

Δεν είστε σίγουρος εάν θέλετε ηλεκτροκίνητο, βενζινοκίνητο ή υβριδικό αυτοκίνητο; Σε μερικά χρόνια θα μπορείτε ίσως να έχετε και τα τρία -σε ένα όχημα- και να επιλέγετε με το πάτημα ενός διακόπτη ανάλογα με τη διάθεση.

Στο επερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Volvo θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του πρώτου τέτοιου αυτοκίνητου, το οποίο βασίζεται στο V60.

Ως υβριδικό (επιλογή "hybrid"), το όχημα θα έχει αυτονομία που θα φθάνει τα... 1.200 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τον όμιλο θα παράγει 42 γραμμάρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο, ενώ ως ηλεκτροκίνητο ("pure") θα μπορεί να διανύει έως και 51 χιλιόμετρα μετά από μια φόρτιση μόλις τριών ωρών.

Στην επιλογή "power" το όχημα θα μεταμορφώνεται σε αυτό ακριβώς: ένα ισχυρό εργαλείο δρόμου με συνδυασμένη απόδοση 215 ίππους που φθάνει τα 0-100 χιλιόμετρα σε 6,9 δευτερόλεπτα.

«Προκειμένου να κάνεις τους φανατικούς του αυτοκινήτου να σκεφτούν "πράσινα", τους προσφέρεις τη δυνατότητα να οδηγήσουν ένα όχημα με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα χωρίς να τους στερήσεις την αδρεναλίνη της πραγματικά απολαυστικής οδήγησης», λέει ο πρόεδρος της Volvo Στέφαν Γιακόμπι.

Επιπλέον, το αυτοκίνητο θα έχει ενσωματωμένη τεχνολογία πλοήγησης που θα επιλέγει αυτόματα για τον οδηγό τον ιδανικό συνδυασμό λειτουργιών -hybrid, power και pure- ανάλογα με τη διαδρομή που θα ετοιμάζεται να καλύψει.

Η παραγωγή του νέου Volvo θα αρχίσει μέσα στο 2012.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα