Δύο τύπους δανείων από το EFSF εισηγείται ο Ρ. Μπρούντερλε

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 11:38

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε, η πραγματική χρηματοδοτική ικανότητα του προσωρινού μηχανισμού είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διασφαλίζεται πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ για το σύνολο των κεφαλαίων του.

Υπέρ της χορήγησης δανείων μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) με διαφορετικά επιτόκια τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρούντερλε, ούτως ώστε να γίνει πλήρης χρήσης των κεφαλαίων του ταμείου.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, η πραγματική χρηματοδοτική ικανότητα του προσωρινού μηχανισμού είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διασφαλίζεται πιστοληπτική διαβάθμιση ΑΑΑ για το σύνολο των κεφαλαίων του.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι τα 440 δισ. ευρώ που εγγυάται το ταμείο θα μπορούσαν να χορηγηθούν ως δάνεια, αν θεωρηθεί ότι δεν έχουν όλα τα κεφάλαια του ταμείου την ανώτατη πιστοληπτική διαβάθμιση.

«Το κομμάτι που εγγυώνται χώρες που δεν αξιολογούνται με AAA θα μπορεί να χορηγείται ως δάνειο με διαφορετικό επιτόκιο σε σχέση με το κομμάτι αυτό που εγγυώνται χώρες, όπως η Γερμανία, που έχουν αξιολόγηση AAA», τονίζει.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα