Τεξαπρέτ: Ενέργειες για έξοδο από την κατηγορία της επιτήρησης

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 13:12

Κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο των μετοχών της Τεξαπρέτ από την κατηγορία της επιτήρησης καταβάλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, όπως επισημαίνει σε σχετική επιστολή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι οι λογιστικές ζημίες της χρήσης που έληξε στις 30.06.2009 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο άνω του 30% της καθαρής θέσης της εταιρείας. Για τον λόγο αυτό το δ.σ. του Χ.Α. στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου 2009 αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της εταιρείας από την 09.10.2009 στην κατηγορία Επιτήρησης.

Στις προσπάθειες που καταβάλλει το δ.σ. της Τεξαπρέτ περιλαμβάνονται η πώληση, σε εταιρεία του εξωτερικού, ορισμένων μηχανημάτων της παραγωγής, τα οποία παρέμεναν ανεκμετάλλευτα κατά την παρούσα φάση και η ενοικίαση μέρους των μεγάλων αποθηκευτικών χώρων της εταιρείας και η εκμετάλλευσή τους σε κάθε είδους επενδυτική δραστηριότητα αξιοποίησης ακινήτων (real estate).

Οι βασικοί μέτοχοι της Τεξαπρέτ προχώρησαν κατά την προηγούμενη χρήση στη σύναψη δανεισμού για την αγορά ομολογιών εκδόσεως της εταιρείας, με το προϊόν του οποίου καλύφθηκαν άμεσα οι υποχρεώσεις των αποδοχών, των αποζημιώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2009.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, άμεσος στόχος της διοίκησης είναι η αξιοποίηση των ακινήτων της εταιρείας, με κάθε πρόσφορο τρόπο και προς τον σκοπό αυτό κινούνται όλες οι σχετικές διαδικασίες, ενώ η οποιαδήποτε εκμετάλλευση των ακινήτων της θα μπορέσει να αποφέρει έσοδα για την κάλυψη των υποχρεώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα