Ανδ. Ηλιάδης: Βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 16:14

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τη συνεργασία της με την τρόϊκα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης.

Την εκτίμηση ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τη συνεργασία της με την τρόϊκα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Ηλιάδης.

Μιλώντας σε συνέντευξη Tύπου, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας για το 2010 (στα 306 εκατ. ευρώ ανήλθαν το 2010 τα κέρδη μετά τη φορολογία για την Τράπεζα Κύπρου) και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα είναι βήματα για ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι είναι εκτός ατζέντας το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Επίσης, τόνισε πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει εκτός ευρώ, γιατί αυτό θα είναι το τέλος του ευρώ».

Αν και σημείωσε πως το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, πρόσθεσε πως η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τον πλούτο της, ενώ ήδη παρατηρείται αύξηση των εξαγωγών της.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ερωτηθείς από το ΑΠΕ κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο συγχώνευσης της Τράπεζας Κύπρου με κάποια Τράπεζα στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΔΣ Κύπρου Θεόδωρος Αριστοδήμου απάντησε ότι δεν είναι φρόνιμο να απαντάμε σε υποθετικά ερωτήματα. Συμπλήρωσε όμως πως η Τράπεζα «θα συνεχίσει την πορεία της αυτόνομης ανάπτυξης της».

Για το ίδιο θέμα ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Ηλιάδης παρέπεμψε σε δήλωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα δεν θα φέρουν λύση εκτός ,αν ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Αναφορικά με τις προοπτικές για το 2011, ο κ. Ηλιάδης εκτίμησε ότι τα λειτουργικά κέρδη για την Τράπεζα Κύπρου θα είναι αυξημένα έναντι του 2010, ενώ τα καθαρά κέρδη θα διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα. Επίσης αναμένει η συνεισφορά από όλες τις αγορές να είναι θετική και ειδικότερα για την Ρωσία αναφέρει πως αναμένεται συνεχής βελτίωση της κερδοφορίας και αυξημένη συμβολή στα μεγέθη του Συγκροτήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα