Υποτίμηση του γιέν

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 07:18

Πτωτικά κινήθηκε το γιέν έναντι όλων των κύριων νομισμάτων καθώς εκθέσεις στην Αυστραλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ τόνωσαν τις ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάπτυξη αποκτά δυναμική, περιορίζοντας τη ζήτηση για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχώρησε για δεύτερη ημέρα έναντι του ευρώ καθώς τα οικονομικά στοιχεία ώθησαν υψηλότερα τις ασιατικές μετοχές και τόνωσαν την ελκυστικότητα των αξιών με υψηλότερες αποδόσεις. Το δολάριο της Αυστραλίας ισχυροποιήθηκε για τρίτη ημέρα έναντι του γιέν μετά την ανακοίνωση της Reserve Bank ότι η ήπια περιοριστική νομισματική πολιτική είναι κατάλληλη. Το δολάριο περιόρισε τις απώλειές του έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ, Νόρμαν Τσαν ότι η Federal Reserve ενδέχεται να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στήριξης που έχει λάβει, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

Το γιέν υποτιμήθηκε στα 113,25 ανά ευρώ στις 12:34 μ.μ. στο Τόκιο από 112,91 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη. Εναντι του δολαρίου υποχώρησε στα 81,99 από 81,78. Το δολάριο διαμορφώθηκε στο 1,3813 ανά ευρώ από 1,3806, αφού νωρίτερα υποχώρησε έως 0,2%.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index των μετοχών της περιφέρειας ισχυροποιήθηκε 0,8% και ο Nikkei 226 επίσης σημείωνε άνοδο 0,7% μετά τα χθεσινά κέρδη του Standard & Poor’s 500 Index σε ποσοστό 0,6%.

Ιαπωνία, Αυστραλία, ΗΠΑ

Αμετάβλητος στο 4,9% διατηρήθηκε στην Ιαπωνία ο δείκτης ανεργίας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας στο Τόκιο. Ο αριθμός των ανθρώπων με εργασία αυξήθηκε κατά 170.000 τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ενώ οι άνεργοι μειώθηκαν 0,4%, όπως έδειξαν τα στοιχεία (εποχιακώς προσαρμοσμένα).

Οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας σημείωσαν άνοδο 0,4% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας στο Σύδνεϋ.

Στην Ιαπωνία τα επιτόκια βρίσκονται έως το μηδέν έναντι της Αυστραλίας που είναι στο 4,75%, προσελκύοντας επενδυτές για τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας του Νοτίου Ειρηνικού.

Το δολάριο της Αυστραλίας διαμορφώθηκε περίπου 0,8% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ μετά την διατήρηση των επιτοκίων από την Reserve Bank of Australia.

Το δολάριο της Αυστραλίας ανατιμήθηκε στα 83,43 γιέν από 83,30 γιέν χθες. Εναντι του δολαρίου των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 1,0176 από 1,0186 και νωρίτερα άγγιξε το 1,0202 δολ, πλησιάζοντας τα επίπεδα ρεκόρ του 1,0256, στα οποία αναρριχήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα