Ανοδο 1,2% σημείωσε ο Nikkei

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 10:52

Στα υψηλά 10 μηνών ανήλθε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 1,2% κλείνοντας στις 10.754,03 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,3% και έκλεισε στις 963,7 μονάδες.

Παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της ανόδου στην τιμή του πετρελαίου και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, οι ξένοι επενδυτές ενδέχεται να ωθήσουν τον Nikkei υψηλότερα, αν και τα κέρδη μπορεί να μειωθούν λόγω τακτοποίησης των χαρτοφυλακίων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών εν όψει του κλεισίματος του οικονομικού έτους στις 31 Μαρτίου.

Παρότι η πτώση του Nikkei κατά 3% την περασμένη εβδομάδα ενέτεινε την εντύπωση ότι θα επικρατήσουν πτωτικές τάσεις σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι «ταύροι» των χρηματαγορών προχώρησαν σε αγορές μετοχών που είχαν υποχωρήσει σημαντικά με αποτέλεσμα το χρηματιστήριο του Τόκιο να σημειώσει ράλι 17% από τον Νοέμβριο.

«Οι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επενδυτές είναι οι βασικοί παίκτες της ιαπωνικής αγοράς. Συμμετείχαν, ωστόσο, και οι Ασιάτες επενδυτές καθώς η Ιαπωνία είναι από τις λίγες χώρες που έχουν χαμηλές πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων», σχολιάζει ο Σουν Μαρουγιάμα από την Credit Suisse.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα