ΓΣΕΕ: Παράνομες οι αποφάσεις για ΟΤΕ - Cosmote

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 16:54

Αυθαίρετες, παράνομες και προσωπικές αποφάσιες του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΤΕ κ. Τζαμάζ χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τις ανακοινώσεις για απολύσεις στην Cosmote και τις περικοπές στον ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία, οι αποφάσεις αυτές είναι προσωπικές του Δ/ντα Συμβούλου ουδέποτε συζητήθηκαν και πολύ περισσότερο δεν αποφασίστηκαν απ’ το Δ. Συμβούλιο του ΟΤΕ. Δυστυχώς σύμφωνα με το Ν 3522/06, όλες αυτές οι αρμοδιότητες (κατά προφανέστατα παράνομο και Αντισυνταγματικό τρόπο) εκχωρήθηκαν στο Διευθυντικό δικαίωμα και στον Διευθ. Σύμβουλο.

Και προσθέτει: «Επιχειρείται μάλιστα να αιτιολογηθούν ως περιστολή των «λειτουργικών δαπανών» λόγω της μείωσης των εσόδων του ΟΤΕ. Το απαράδεκτο και εξοργιστικό είναι ότι η λεγόμενη περιστολή των «λειτουργικών δαπανών» αρχίζει και τελειώνει στα ήδη συμπιεσμένα οικονομικά δικαιώματα των απλών εργαζομένων αφήνοντας σχεδόν στο απυρόβλητο (ή μειώνοντας ελάχιστα) τις αποδοχές και παροχές των χρυσοπληρωμένων επιτελικών στελεχών, περιστολή των χιλιάδων άλλων αδικαιολόγητων δαπανών».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα