Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2002 12:09

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι ευρωπαϊκές μετοχές και εν αναμονή της αυριανής σύσκεψης της Federal Reserve Bank των ΗΠΑ, για μία ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων. Τις υψηλότερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Bayer AG, της Vivendi Universal SA και της Aegon NV, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που πραγματοποιούν πωλήσεις στη Βόρειο Αμερική.

Ο δείτκης Stoxx 50 έχανε ποσοστό 1,4% φθάνοντας στις 2.741,59 μονάδες στις 9:09' π.μ., ώρα Λονδίνου. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης εμφάνισε τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών, που είχε να εμφανίσει από τον Σεπτέμβριο.

Η μετοχή της Aegon, έχανε ποσοστό 4,2% φθάνοντας στα 13,46 ευρώ (η μετοχή της διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην καταβολή μερίσματος των 37 σεντς ανά μετοχή). Η Bayer, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Γερμανίας, της οποίας το 1/3 των πωλήσεων το 2001 πραγματοποιήθηκε στη Βόρειο Αμερική, σημειώνει απώλειες 2,6% φθάνοντας στα 24,82 ευρώ. Η μετοχή της Vivendi απώλεσε ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στα 16,58 ευρώ.

Απώλειες 3,7% εμφάνιζε η μετοχή της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG, φθάνοντας στα 143,25 ελβετικά φράγκα. Η εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή μετά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, έχασε το ποσόν των 100 εκατ. δολ. ΗΠΑ, από επενδύσεις που είχε κάνει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών WorldCom Inc., η οποία έχει κηρύξει πτώχευση.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Commerzbank AG, κατά 3%, φθάνοντας στα 11,13 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα