Στα 116 δολ. η τιμή του Brent

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 11:58
UPD:13:32

Στα επίπεδα των 116 δολαρίων κυμαίνεται σήμερα η τιμή του Brent, καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη και εντείνεται ο φόβος εξεγέρσεων και σε άλλες χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Στις 11:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 58 σεντς στα 116,00 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι οι διακοπές στην παραγωγή από τις πετρελαιοπηγές της Λιβύης μπορεί να είναι παρατεταμένες, σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση των συγκρούσεων και καταστραφούν πετρελαϊκές υποδομές.

Ο επικεφαλής της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου της Λιβύης δήλωσε ότι η ημερήσια παραγωγή της χώρας μειώθηκε στο μισό από το επίπεδο των 1,6 εκατ. βαρελιών, λόγω της αποχώρησης των εργαζομένων στις εταιρείες πετρελαίου. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Δύο ελληνικά τάνκερ αναχώρησαν χθες από το λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης, αφού φόρτωσαν 1,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, με κατεύθυνση την Ιταλία, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου της ναυτιλιακής εταιρείας στο Reuters.

«Αν (οι εξεγέρσεις) συνεχίζουν να μεταδίδονται, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μπορεί να φτάσουν σε ένα σημείο που θα ξεσπάσει πόλεμος και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα απίστευτο ράλι στις τιμές του πετρελαίου», σχολίασε ο διευθυντής πωλήσεων εμπορευμάτων ιαπωνικής εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα