Merit: Δοκιμάζεται η στήριξη των 1.550 μονάδων

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 15:08

Σημαντική πτώση της τάξης του 7,7% και γρήγορη διόρθωση από τα υψηλά εξαμήνου παρατηρήθηκε στην ελληνική αγορά την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημαντική πτώση της τάξης του 7,7% και γρήγορη διόρθωση από τα υψηλά εξαμήνου παρατηρήθηκε στην ελληνική αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Φεβρουάριος έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του 1%, αναφέρει η Merit Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο σχόλιό της για την αγορά.

Η χρηματιστηριακή αποδίδει την αδυναμία της προηγούμενης εβδομάδας στην απογοήτευση που δημιούργησε η απόρριψη της φιλικής πρότασης της Εθνικής από την Alpha Bank, στο αρνητικό κλίμα όσον αφορά το σχέδιο διάσωσης και στις ανησυχίες για τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα δεν φαίνεται να έχει αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεται πλέον η στήριξη των 1.550 μονάδων, τονίζει η Merit και εκτιμά ότι το σημείο αυτό καθίσταται αρκετά σημαντικό καθώς εκεί τοποθετείται το 50% της διόρθωσης από τα υψηλά εξαμήνου και η διάσπαση του θέτει σε αμφιβολία τη διατήρηση του ανοδικού καναλιού.

Η επόμενη στήριξη τοποθετείται στις 1.520 μονάδες που πιθανότατα να δοκιμαστεί και αυτή μέχρι την 11η Μαρτίου οπότε και αναμένεται να έχουμε εξελίξεις στο θέμα των δημοσιονομικών της Ελλάδας. Σύμφωνα με τη Merit, μια πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από την S&P θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε περαιτέρω διόρθωση.

Όσον αφορά στον τραπεζικό τομέα, η χρηματιστηριακή θεωρεί σίγουρο είναι ότι θα έχουμε και άλλες κινήσεις στην τραπεζική σκακιέρα με τα τραπεζικά στελέχη να ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε κίνησης. Το ΧΑ πάντα τιμολογεί θετικά κινήσεις συνεργασίας και κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελέσει ξανά λόγο βραχυπρόθεσμης ανοδικής κίνησης, σημειώνει.

Παράλληλα, εκτιμά ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήδη αλλά και πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στο Μάρτιο μόνο βραχυπρόθεσμα μπορούν να επηρεάσουν την πορεία συγκεκριμένων μετοχών και δεν είναι ικανά να καθορίσουν την τάση στην αγορά τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικότερα γεγονότα μέσα στο μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα