Αμεσο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας προτείνει ο Β. Μπαλλής

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011 18:52
UPD:19:09

«Η χώρα μας έφθασε στα όρια του δυνατού για το χρέος της, ουδείς πλέον ελεύθερος επενδυτής δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει 1 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, πράγμα που σημαίνει, ότι πρέπει να σταματήσουμε να συσσωρεύσουμε ετήσια ελλείμματα, να μειώσουμε το απόλυτο ύψος του χρέους και να πείσουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να εξυπηρετήσουμε αυτό το υψηλό χρέος στο μέλλον».

Αυτό τόννισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Βύρων Μπαλλής, μιλώντας σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Βύρων Μπαλλής.

Ο κ. Μπαλλής πρότεινε την άμεση δημιουργία και δημοσιοποίηση ενός ολοκληρωμένου, εφαρμόσιμου και μεγάλης εμβέλειας προγράμματος αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας. Όπως ανέφερε, ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο θα επιτύγχανε άμεση αναστροφή του κλίματος, θα δημιουργούσε θετικό ηχηρό αντίκτυπο στην διεθνή αγορά με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, αφού τα διεθνή αντανακλαστικά θα ετίθεντο σε λειτουργία, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα ξυπνούσε αυτομάτως και θα οδηγούσε σε αναζωπυρωμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην χώρα. Κριτήριο για την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου, κατ' αρχήν, θα πρέπει να είναι όχι η αξία του αυτή καθαυτή, αφού δεν πωλείται, αλλά η υπεραξία και οι θέσεις εργασίας που η προτεινόμενη παραχώρηση και αξιοποίηση μπορούν να δημιουργήσουν, πρόσθεσε ο κ. Μπαλλής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα