Προς νέο γύρο ιδιωτικοποιήσεων η Σόφια

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011 11:08

Νέο γύρο παραχωρήσεων αεροπορικών, λιμενικών και σιδηροδρομικών υποδομών προετοιμάζει η βουλγαρική κυβέρνηση, έπειτα από τη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για τα αεροδρόμια του Πλόβντιβ και του Στράκλεβο.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι ο επόμενος κύκλος παραχωρήσεων, αφορά το αεροδρόμιο στην Γκόρνα Οριαχόβιτσα, τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Σόφια και το Πλόβντιβ, καθώς και τμήματα των λιμένων στη Βάρνα, το Ρούσε και το Βίντιν.

Η απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης για τα αεροδρόμια του Πλόβντιβ και του Στράκλεβο στοχεύει στην εύρεση ιδιωτών, που θα αναλάβουν τους εμπορευματικούς σταθμούς του αερολιμένα.

Στόχος της κυβέρνησης για το αεροδρόμιο του Πλόβντιβ είναι η αύξηση της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης ανταγωνιστικών εμπορικών δραστηριοτήτων, κυρίως σε ό,τι αφορά στη διαχείριση φορτίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το πολιτικό αεροδρόμιο του Στράκλεβο η παραχώρηση στοχεύει στη βελτίωση των όρων ανταγωνιστικότητας του αερολιμένα.

Οι παραχωρήσεις θα έχουν διάρκεια 35 ετών και οι παραχωρησιούχοι θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής διαδικασίας.

Τον περασμένο μήνα, η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης για τον τερματικό σταθμό "Iztok 2" του λιμανιού του Μπουργκάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα