Συνεχίζεται η άνοδος στο Τόκιο

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 10:41

Κέρδη για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα και έκλεισε στις 10.693,66 μονάδες. Άνοδο 0,7% σημείωσε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 955,59 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στην άνοδο του ιαπωνικού χρηματιστηρίου έπαιξε η άνοδος στη Wall Street λόγω των προσδοκιών για σημαντική αύξηση της απασχόλησης και υποχώρηση του γεν. Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι ανησυχίες σχετικά με τις εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή υποχώρησαν προσωρινά μόνο και ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της τιμής των τροφίμων πιέζοντας την κερδοφορία των ιαπωνικών εταιρειών.

«Αυτή τη στιγμή, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα θετικά μηνύματα για την αμερικανική οικονομία, αλλά ακόμη και σε περίπτωση που τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενθαρρύνουν τις αγορές, δεν μπορούν να παραβλέψουν τον κίνδυνο του πληθωρισμού που επιφέρει η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου», σχολιάζει ο Χιρογιούκι Φουκουνάγκα από την Investrust.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα