Χ.Σταϊκούρας: Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 12:16

Νέα επίθεση προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει στο έργο που έχει αναλάβει, εκτίμησε ο βουλευτής Φθιώτιδας μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM, καθώς όπως είπε, ο υπουργός έχει βρεθεί πολλές φορές ανακόλουθος μεταξύ υποσχέσεών του και πράξεών του. «Πολλές φορές έχει πει ότι η χώρα δεν θα πάρει νέα μέτρα και τελικώς έχει πάρει νέα μέτρα. Φάσκει και αντιφάσκει και πολλές φορές νομοθετικά πονήματα που έχει εκπονήσει είναι αναποτελεσματικά και αποσύρονται ή έπειτα αλλάζουν, όπως πρόσφατα το φορολογικό».

Νέα επίθεση προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, «από την παρουσίαση που είδε το φως της δημοσιότητας, παρουσίας 23 σελίδων στους εκπροσώπους των κομμάτων που πήγαν στο διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών, ούτε μία πρόταση δεν υπήρχε. Και από ό,τι προκύπτει από τις αναφορές αυτών που συμμετείχαν, όπως ο κ. Τσούκαλης, ούτε μία πρόταση δεν κατατέθηκε». «Ποιο είναι, λοιπόν, το αντικείμενο του διαλόγου;», διερωτήθηκε για να προσθέσει:

«Όταν λέει διάλογο η κυβέρνηση, εννοεί την περίοδο 2012-2015. Γιατί, λοιπόν, αν πιστεύει στο διάλογο δεν μας καλούσε και για το 2011 να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε; Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση σήμερα, υπό πολύ πιο δύσκολες καταστάσεις, υπό το πλαίσιο και της πολιτικής και της λειτουργίας της, και λέει, για να το πω απλοϊκά: διαμόρφωσα το πλαίσιο ως το τέλος του 2011, διαμόρφωσα την ύφεση, την ανεργία, 40 δις μέτρα χωρίς να σας ρωτήσω. Αλλά ελάτε τώρα να βάλετε πλάτη για το 2012-2015, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Δηλαδή, να είμαστε συνένοχοι».

«Είπαμε ναι στο διάλογο, αλλά στο διάλογο που θα είναι με μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Μια διαδικασία που θα είναι ανοικτή σε μια ουσιαστική συζήτηση του πλαισίου», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας αναφορικά με την πρόσκληση του υπουργού Οικονομικών σε διάλογο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, στην οποία η ΝΔ απάντησε δύο φορές αρνητικά. «Αρα», συμπλήρωσε, «και χθες θα μπορούσε ο υπουργός Οικονομικών, αν έχει πλαίσιο και προτάσεις, να έρθει στη Βουλή και να συζητήσουμε».

Όπως εξάλλου επεσήμανε ο τομεάρχης της ΝΔ, «ακόμη και αν πάνε καλά τα πράγματα στην Ευρώπη, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε για τη μείωση του χρέους. Δηλαδή, μην περιμένει κανείς ότι αν υπάρξει επιμήκυνση ή χαμηλότερα επιτόκια, αυτομάτως λύθηκε το ζήτημα του χρέους στη χώρα». «Εμείς», τόνισε, «θα πρέπει να επιδιώξουμε ως χώρα ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, να αξιοποιήσουμε την περιουσία του Δημοσίου και να βελτιώσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος. Δηλαδή, να πάρουμε μέτρα ανάπτυξης και ανάταξης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα