UBS AG : Χαμηλότερα τα κέρδη της φέτος από πέρυσι

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2002 08:59

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS AG, ανακοίνωσε ότι φέτος τα έσοδα της για ολόκληρο το έτος δεν θα αγγίξουν τα επίπεδα των περυσινών - τα καθαρά κέρδη της είχαν ανέλθει σε 4,97 δισ. ελβετικά φράγκα, μετά την πτώση των κερδών της κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έκλεισε στις 30 Ιουνίου έπεσαν στο 1,33 δισ. ελβετικά φράγκα (890 εκατ. δολ.) ή 1,27 φράγκα ανά μετοχή, από 1,39 δισ. φράγκα ή 1,33 φράγκα που ήταν την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η μείωση θα ήταν της τάξης του 21%.

Από το τέλος του 2000 οι ερυωπαϊκές τράπεζες ανακοίνωσαν τη μείωση περίπου 83.000 θέσεων εργασίας, μετά την κακή πορεία που ακολούθησαν διεθνώς τα χρηματιστήρια και την αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη τους.

Ωστόσο, η UBS AG δεν σχεδιάζει να προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού της, παρά το γεγονός ότι τον Ιούνιο η UBS Warburg μείωσε κατά 200 τις θέσεις εργασίας στο Λονδίνο ή το 3,3% του συνόλου των εργαζομένων σε αυτό της το τμήμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα