«Καμπανάκι» Βέμπερ για επιδείνωση των οικονομικών ανισορροπιών

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2011 15:28
UPD:15:38

Επιδείνωση των οικονομικών ανισορροπιών στα προ κρίσης επίπεδα ταχύτερα απ' ό,τι αναμένεται «βλέπει» ο απερχόμενος διοικητής της Bundesbank, Αξελ Βέμπερ, και απευθύνει έκκληση στους ηγέτες του G20 να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Ο Βέμπερ δήλωσε, σε σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών από τις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και την Ασία, ότι οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υποδεικνύουν νέες αποκλίσεις στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών, που αναμένεται να επιδεινωθούν μετά την αύξηση των τιμών πετρελαίου.

Ο απερχόμενος διοικητής της Bundesbank ανέφερε ότι τα νομίσματα πολλών αναδυόμενων χωρών παραμένουν υποτιμημένα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους σε ξένα κεφάλαια.

Ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ακόμη ότι τα νομίσματα πολλών αναδυόμενων χωρών παραμένουν υποτιμημένα και ότι οι ΗΠΑ πρέπει να μειώσουν την εξάρτησή τους σε ξένα κεφάλαια.

Οι οικονομικές ανισορροπίες μεταξύ των ανεπτυγμένων και αναδυόμενων κρατών αποδεικνύονται ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους αξιωματούχους που πασχίζουν να βελτιώσουν την παγκόσμια οικονομία και να περιορίσουν τους κινδύνους για το μέλλον.

«Τα πλεονάσματα των ισοζυγίων τρεχουσών συναλλαγών έχουν επιστρέψει ή επιστρέφουν στα προ κρίσης επίπεδα και αυτό θα επιδεινωθεί από τυχόν περαιτέρω αυξήσεις των τιμών πετρελαίου», τόνισε ο Βέμπερ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα