ΔΝΤ: Βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 10:17
UPD:12:43

Αισιόδοξος ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας θα πετύχει εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες, υπογραμμίζοντας πως το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, και συνεπώς το πρόγραμμά μας θα είναι πετυχημένο», είπε ο Μπόρχες σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου.

«Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στο πρόγραμμα της Ελλάδας» ανέφερε, λίγες μόνο ώρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από τη Moody's.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ συνέστησε υπομονή όσον αφορά στα αποτελέσματα του ελληνικού προγράμματος. «Αυτά τα προγράμματα δεν καταφέρνουν θαύματα μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε. «Είναι ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, θα πρέπει να δείξουμε υπομονή.»

Ο Μπόρχες σημείωσε επίσης ότι, καθώς η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη στις αγορές και δεν υφίσταται πιέσεις, μπορεί να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ και της ΕΕ.

«Πρέπει απλώς να διασφαλίσουμε πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και οι Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο σε αυτό τον τομέα», συμπλήρωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα