Οριακά κέρδη στο Τόκιο

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 10:58

Με οριακή άνοδο έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,2% στις 10.525,19 μονάδες. Κέρδη 0,3% κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 939,16 μονάδες.

Ένας από τους λόγους της ανοδικής πορείας του ιαπωνικού χρηματιστηρίου είναι το ότι οι επενδυτές έσπευσαν να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις τους λόγω των ανησυχιών για την αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή και την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου.

«Εάν το πετρέλαιο συνεχίσει να κυμαίνεται στα 100-120 δολάρια/βαρέλι για το επόμενο εξάμηνο, η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί τεράστια επιβράδυνση και οι επενδυτές θα γυρίσουν την πλάτη στις μετοχές, οπότε όλα εξαρτώνται τώρα από τη Μέση Ανατολή», σχολιάζει ο Κοίσι Ογκάβα από την Daiwa SB Investments.

«Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες, δέχονται ισχυρές πιέσεις από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Ταυτόχρονα, είναι δύσκολο να αγοράσει κανείς μετοχές που εξαρτώνται από την εγχώρια ζήτηση εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής, καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση υπονομεύει τη διάθεση των καταναλωτών», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα