Γκάιτνερ: Οδυνηρές περικοπές σε Ελλάδα και Πορτογαλία

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2011 21:17

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ εξήρε τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «οι χώρες της ζώνης του ευρώ όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, που έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλα χρέη έχουν προχωρήσει σε οδυνηρές περικοπές».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι «η διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι αξιοσημείωτη, αναφορικά με το μέγεθος των μεταρρυθμίσεων που δρομολογήθηκαν».

«Οι 17 χώρες-μέλη έδειξαν σαφώς ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διατηρήσουν το ευρώ», είπε ο κ. Γκάιτνερ, ενώ εκτίμησε ότι «είμαστε σε ισχυρότερη θέση απ’ ότι τρεις μήνες, έξι μήνες, εννέα μήνες πριν».

Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος ότι η παγκόσμια οικονομία όχι μόνον στις δύο χώρες (ΗΠΑ, Γερμανία) αλλά και στην Ευρώπη θα έχει θετική εξέλιξη».

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στη Φραγκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και με τον πρόεδρο της Bundesbank Αξελ Βέμπερ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα