Ιαπωνία: 4,2% η αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 08:53

Μεγαλύτερη αύξηση από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών σημείωσαν οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας, ότι, οι εταιρείες, θα αυξήσουν τις δαπάνες τους καθώς η οικονομική ανάκαμψη ισχυροποιείται στο εξωτερικό.

Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού αυξήθηκαν 4,2% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε πέντε μήνες, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση στο Τόκιο. Οι παραγγελίες, δείκτης των δαπανών κεφαλαίου από τρεις έως έξι μήνες, προβλεπόταν ότι θα σημειώσουν αύξηση 3%.

Οι ιαπωνικές μετοχές έκαναν ράλι εν μέσω αισιοδοξίας ότι η οικονομία θα ανακάμψει από τη συρρίκνωση του τέταρτου τριμήνου, ωθούμενη κατά ένα μέρος από τη μείωση του κόστους του πετρελαίου. Εταιρείες, από την Asahi Glass Co. to Nippon Power Graphite Co., ανακοίνωσαν τα επενδυτικά τους σχέδια καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται.

Ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 3,8% τον τελευταίο μήνα και σημείωνε στη 1 μ.μ. ώρα Τόκιο, άνοδο 1%, για να κλείσει με άνοδο 0,61% φθάνοντας στις 10.589,50 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα