Ανοδικά κινήθηκε το ιαπωνικό χρηματιστήριο

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 10:47

Την ανοδική του πορεία συνέχισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται κατά 0,6% στις 10.589,50 μονάδες. Ισόποση άνοδο σημείωσε και ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 944,29 μονάδες.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση θετικού κλίματος έπαιξε η υποχώρηση την τιμή του πετρελαίου, αν και οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή συντηρούν το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Παρά το ράλι του πετρελαίου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι μετοχές των ιαπωνικών εταιρειών έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικές. Ο όγκος συναλλαγών, ωστόσο, κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της στάσης αναμονής που διατηρούν οι επενδυτές.

«Οι επενδυτές με βραχυχρόνιο ορίζοντα διαπραγματεύονται futures αλλά οι επενδυτές με μακροχρόνιο ορίζοντα διστάζουν να προχωρήσουν σε δυναμικές διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον μέχρι να κλείσει το οικονομικό έτος στο τέλος του μήνα», σχολιάζει ο Χιντεγιούκι Οκόσι, γενικός διευθυντής της Chibagin Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα