Αίτηση για ομόλογα διασποράς κατέθεσε στις ΗΠΑ η Ελλάδα

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 19:15

Αίτηση στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να διαθέσει τα επονομαζόμενα ομόλογα διασποράς κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της θα ανοίξει το δρόμο για τη σταδιακή επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

«Καταθέσαμε αίτηση στην Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) χθες το βράδυ, το όριο του προγράμματος είναι 3 δις δολάρια (2,15 δις ευρώ) και περιμένουμε την έγκριση», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Ανάλογα σχέδια, όπως ανέφερε, υπάρχουν και για τη διάθεση ομολόγων στους ομογενείς της Αυστραλίας, αν και ακόμη δεν έχει κατατεθεί αντίστοιχη αίτηση.

Η έγκριση της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να διαθέσει τα εν λόγω ομόλογα όποτε αποφασίσουν οι αρχές.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ούτε ο ακριβής χρόνος της διάθεσης, ούτε οι λήξεις των ομολόγων.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να επιστρέψει στις αγορές κάποια στιγμή φέτος, ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται μάλλον απίθανο, λόγω των υψηλών επιπέδων των spreads.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα