Β. Κεγκέρογλου: Καμία απάντηση από την Cosmote

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:12

Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία απάντηση στην πρόταση που έκανε προς τη διοίκηση της Cosmote για το θέμα των εργαζομένων, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία απάντηση στην πρόταση που έκανε προς τη διοίκηση της Cosmote για το θέμα των εργαζομένων, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλη.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κερδοφορία της Cosmote δεν δικαιολογεί τη θέση της ως προς τις απολύσεις, ενώ η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο των νόμων.

«Εφόσον υπάρχει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η μείωση των εργαζομένων (στην εταιρεία) θα πρέπει να αφορά μόνον όσους, με ελεύθερη βούληση, αποδεχθούν το πακέτο», υποστήριξε ο υφυπουργός. «Λύση δεν είναι η εθελουσία έξοδος, γιατί γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο», αντέτεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πρωτούλης, η διοίκησης της Cosmote δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και ενώ είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση, προχωρεί σε απολύσεις και προσανατολίζεται στη μείωση μισθών για όσους εργαζόμενους παραμείνουν στη δουλειά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα