Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 13:54
UPD:14:28

Νέα πυρά κατά της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ σχετικά με τις 120 απολύσεις στην Cosmote, τις ισάριθμες στη «Γερμανός» και τις 20 στην Ε-Value, αλλά και για τις περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στον Οργανισμό, εξαπέλυσε το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Κούτρας, χαρακτήρισε στοχευμένες τις απολύσεις στην Cosmote, τονίζοντας ότι αποφασίστηκαν μονομερώς και χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση.

Διερωτήθηκε επίσης ποια είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους, από τη στιγμή που οι απολυόμενοι θα πάρουν αποζημιώσεις για αποδοχές περίπου τριών ετών και πρότεινε αντί των απολύσεων, να γίνουν περικοπές μισθών στην εταιρεία.

Στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στη θέση που διατύπωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, ο οποίος, κατά τον πρόεδρο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση για τις απολύσεις δεν είχε νομιμότητα και ελήφθη μονομερώς από τη Διοίκηση του ΟΤΕ κατ' εντολή της Deutsche Telekom.

Οι εκπρόσωποι της ΟΜΕ-ΟΤΕ προανήγγειλαν δικαστικό αγώνα για το 40ωρο και τα άλλα θέματα που αφορούν τις περικοπές των αποδοχών, ενώ σε ό,τι αφορά τις απολύσεις σχεδιάζεται η κατάθεση ομαδικών μηνυτήριων αναφορών και αγωγών. Παράλληλα θα υποβληθούν αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην υλοποιηθούν οι απολύσεις.

Αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα τηρήσουν, αναμένεται να πάρουν οι εργαζόμενοι αύριο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα