Προσαρμογές στο μνημόνιο ανά τρίμηνο προτείνει η Λ.Κατσέλη

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 15:21

«Χρειάζεται απαραίτητα να αξιολογούμε κάθε τρεις μήνες την πορεία και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

Προσαρμογές του μνημονίου ανά τρεις μήνες πρότεινε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, τονίζοντας ότι ο τρόπος αντίδρασης της αγοράς και των νοικοκυριών θα πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στη χάραξη πολιτικής.

«Χρειάζεται απαραίτητα να αξιολογούμε κάθε τρεις μήνες την πορεία και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι το αρχικό πρόγραμμα πρόβλεπε μηδενική αύξηση μισθών για όλη την τριετία, κάτι που όμως άλλαξε με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ, η οποία προβλέπει για το 2011 μια αύξηση 1,7%.

«Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, προέβλεπε υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών. Αυτό άλλαξε και έγινε κάτι άλλο, οι ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις. Άρα, προσαρμογές έγιναν, γίνονται και θα γίνονται», εξήγησε.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν εκπλήσσεται από την ύφεση, την πορεία του πληθωρισμού και τα ποσοστά ανεργίας. «Νομίζω ότι επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις όσων λέγαμε ότι και η ύφεση θα είναι βαθύτερη και η ανεργία υψηλότερη και οι τιμές θα διατηρηθούν σε πολύ πιο ψηλά επίπεδα απ’ ό,τι περιμένανε, δηλαδή ο πληθωρισμός», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι οι γενικοί άξονες του προγράμματος αλλάζουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα