Διαβεβαιώσεις Δ. Κουσελά για την επίτευξη του στόχου των εσόδων

«Σημαντικό στέλεχος» του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Γεωργακόπουλος
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 17:21

Η εύκολη κριτική για τα έσοδα δεν βοηθά, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς (στη φωτογραφία), απαντώντας σε παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη.

Η εύκολη κριτική για τα έσοδα δεν βοηθά, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, απαντώντας σε παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε σχετικές διευκρινίσεις με αφορμή την παραίτηση του γ.γ. του υπουργείου, Δ. Γεωργακόπουλου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Κουσελάς χαρακτήρισε τον κ. Γεωργακόπουλο «σημαντικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι έχει προσφέρει σε πολλούς τομείς, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους λόγους της παραίτησης.

«Ο καθείς από μας κρίνεται σε κάθε τομέα που υπηρετεί», πρόσθεσε, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει μια πολύ εύκολη κριτική γύρω από το όλο θέμα, «λες και υπάρχει η δυνατότητα σήμερα να κάνεις μια γυροβολιά στην αγορά και να εισπράξεις αφειδώς έσοδα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς να αυξήσουμε τα έσοδα, είναι καλοδεχούμενες και θα τις αξιοποιήσουμε», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι το 2009, τα έσοδα ήταν 48,5 δισ. ευρώ και το 2010, με ύφεση 4,5%, η κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει αύξηση των εσόδων κατά 5,4%, φτάνοντας στα 51,4 δισ. ευρώ. «Για φέτος, ο στόχος που έχουμε βάλει είναι να τα ανεβάσουμε τα έσοδα στα 56 δισ. και θα τον φέρουμε σε πέρας», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα