Fiat: Πενταετές πλάνο ενεργειακής διαχείρισης

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011 19:30
UPD:14/03/2011 13:41

Την εφαρμογή πενταετούς πλάνου με στόχο τη μείωση κατά 15% της χρήσης ενέργειας και εκπομπής αέριων ρύπων έως το 2014 ξεκίνησε η Fiat.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με το συγκεκριμένο πλάνο ο όμιλος αφενός θα μειώσει το ενεργειακό του αποτύπωμα και αφετέρου θα αυξήσει την κερδοφορία του μέσω της μείωσης των δαπανών που συνδέονται άμεσα με τη χρήση ενέργειας.

Το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει τη δημιουργία ανεξάρτητου κέντρου διοίκησης και αρμοδιοτήτων σχετικά με τη χρήση της ενέργειας, το οποίο θα διασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείριση και την δημιουργία συνεργιών μεταξύ των τμημάτων του ομίλου και την πιστοποίηση κατά UNI CEI EN 16001 σχετικά με την ενεργειακή διαχείριση που ακολουθεί. Επιπλέον, το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των συστημάτων παραγωγής, την αγορά ενέργειας από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική κ.α.) και την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος ελέγχου και στοχοθέτησης και όλων των υπόλοιπων κλάδων εκτός παραγωγής, για τον ακριβή έλεγχο κατανάλωσης ενέργειας.

Ακόμα, το πενταετές πλάνο περιλαμβάνει τη διασφάλιση συστήματος ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα εργοστάσια που θα δημιουργηθούν στο μέλλον και το σχεδιασμό του εξοπλισμού του ομίλου, καθώς και την ενίσχυση κουλτούρας για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στους εργαζομένους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα