«Όχημα» που μπορεί να αναβαθμίσει την Αττική το Ελληνικό

Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη
Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011 11:19

«Το Ελληνικό είναι το όχημα που μπορεί να αναβαθμίσει την Αττική σαν σύνολο και να δείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

Ο κ. Παμπούκης δεν προκρίνει διαγωνιστική διαδικασία, καθώς αφενός το Κατάρ έχει διαμηνύσει ότι δεν θα συμμετάσχει και αφετέρου γιατί ένας διαγωνισμός μπορεί να «μπλοκάρει» το έργο για χρόνια.

Υπογραμμίζει ότι «η διαφάνεια μπορεί να διασφαλιστεί με πρόσκληση ανοιχτού ενδιαφέροντος, με εγγυήσεις και διεθνή σύμβαση που προσφέρει μεγαλύτερη εξασφάλιση για τα συμφέροντα του Δημοσίου», ενώ τονίζει ότι η διεθνής σύμβαση θα κατατεθεί στη Βουλή και η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίζεται τον πρώτο ενάμιση χρόνο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και χαρακτηρίζει «πολιτική μαγκιά» του πρωθυπουργού το μηχανισμό των 110 δισ. ευρώ.

«Ο μηχανισμός ήταν μια πολιτική μαγκιά του πρωθυπουργού που την πέτυχε όταν η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα ήταν μηδενική. Μας έδωσε ρευστότητα και χρόνο για να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα