Σε ελεύθερη πτώση ο Nikkei

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 10:16
UPD:14:52

Βουτιά 6,18% κατέγραψε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος έκλεισε στις 9.620,49, εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων που είχε για τη χώρα η ισχυρότατη σεισμική δόνηση της Παρασκευής. Με ακόμη μεγαλύτερες απώλειες της τάξης του 7,49% έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος κατέληξε στις 846,96 μονάδες.

Στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο υπό τις συνέπειες του σεισμού και του τσουνάμι, σημειώθηκε μαζική ρευστοποίηση ύψους 287 δισ. δολαρίων, με έμφαση στις μετοχές των εταιρειών που θα πληγούν περισσότερο από τη φυσική καταστροφή.

«Καθώς πλησιάζει το τέλος του οικονομικού έτους στην Ιαπωνία, υπάρχει ούτως ή άλλως τάση ρευστοποίησης των θέσεων στο ιαπωνικό χρηματιστήριο από τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι παραδοσιακά τον Μάρτιο κλειδώνουν τα κέρδη τους», σημειώνει ο Μιτσουσίγκε Ακίνο από την Ichiyoshi Investment Management».

Περισσότερο επιθετικές ρευστοποιήσεις των μετοχών του Nikkei πραγματοποίησαν οι ιδιώτες επενδυτές παρά οι μεγάλοι παίκτες, εκτιμούν οι traders.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα