Mεγάλη άνοδος στο Χ.Α.

Ωθηση από τις τράπεζες
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 10:39
UPD:12:40

Θεαματική άνοδο καταγράφει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπειτα από την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να ελαφρύνουν τους όρους στα δάνεια που λαμβάνει η χώρα μας από το ΔΝΤ και την ΕΕ καθώς και να ενισχύσουν κεφαλαιακά το μηχανισμό διάσωσης.

«Αναμένουμε η εγχώρια αγορά να ανοίξει ανοδικά μετά τις θετικές αποφάσεις στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, ενώ τα σενάρια για την πώληση μεριδίων του κράτους βρίσκονται και πάλι στο προσκήνιο», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Proton Bank.

Ο γενικός δείκτης τιμών αυτή την ώρα (10:42) ενισχύεται κατά 3,49% ανερχόμενος στις 1.636,15 μονάδες.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 25,9 εκατομμύρια ευρώ.

Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές με την ΕΤΕ να καταγράφει κέρδη 7,82%. Το Τ.Τ. σημειώνει άνοδο άνω του 10%, ενώ η Alpha Bank ενισχύεται κατά 5,28%.

«Έχουμε πάρει οξυγόνο για να λειτουργήσουμε την οικονομία μας. Οι ευνοϊκές αποφάσεις των ηγετών της ευρωζώνη μειώνουν τις πιθανότητες χρεοκοπίας για τη χώρα», δήλωσε στο Reuters ο κ. Τάκης Ζαμάνης επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Οι τράπεζες ευνοούνται καθώς η μείωση του ρίσκου οδηγεί σε συρρίκνωση των spreads και αυτό ευνοεί τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών».

Ανοδο σημειώνει και η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 72 τίτλοι καταγράφουν κέρδη, οκτώ υποχωρούν και πέντε παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα