«Παράθυρο» Τρισέ για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για χώρες με υψηλό χρέος

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 11:57
UPD:11:59

«Η ΕΚΤ μπορεί να σκεφθεί να διευκολύνει σημαντικά τις χώρες με χρέη, εφόσον υλοποιούν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, το ενδεχόμενο για ευνοϊκές ρυθμίσεις όσον αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος, εφόσον αυτές εφαρμόζουν τα προγράμματα σταθεροποίησης της οικονομίας τους.

«Η ΕΚΤ μπορεί να σκεφθεί να διευκολύνει σημαντικά τις χώρες με χρέη, εφόσον υλοποιούν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής τους. Οι τόκοι μπορεί να μειωθούν, τα προγράμματα στήριξης να παραταθούν και η διάρκεια ακόμη και των υφιστάμενων δανείων να επιμηκυνθεί», τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξης που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική πύλη του περιοδικού, δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το ζήτημα αυτό, η διατύπωση ωστόσο παραπέμπει στη δυνατότητα πρόσθετης διευκόλυνσης, πέραν αυτής που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ - για το χρέος της Ελλάδας και άλλων χωρών (Ιρλανδία και Πορτογαλία) και ειδικότερα για το κομμάτι εκείνο που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ από τις αγορές ομολόγων που έκανε τον τελευταίο χρόνο στη δευτερογενή αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα