Ανάκαμψη δολαρίου έναντι γεν, ευρώ έναντι δολαρίου

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 14:43
UPD:14:56

Ανέκαμψε από τα κατώτερα επίπεδα στα οποία βρισκόταν το δολάριο έναντι του γεν, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για λήψη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης με στόχο τη στήριξη της οικονομίας μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι. Συγκεκριμένα, το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 82,06 γεν.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης την Παρασκευή να ενισχύουν το ταμείο διάσωσης έδωσε ώθηση στο ευρώ, το οποίο ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,3975 δολάρια.

Τα βλέμματα, ωστόσο, είναι στραμμένα στα μέτρα που θα λάβουν οι ιαπωνικές αρχές εν αναμονή ενδεχόμενης παρέμβασης στην αγορά εάν το γεν ενισχυθεί πάρα πολύ έναντι του δολαρίου.

«Η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι αποφασισμένη να διοχετεύσει στις αγορές όση περισσότερη ενέργεια μπορεί. Παρέχει περισσότερα κίνητρα νομισματικής πολιτικής την ώρα που οι υπόλοιπες κυβερνήσεις εξετάζουν αυστηρές πολιτικές, γεγονός που σημαίνει ότι ένα ανίσχυρο γεν θα επωφελούνταν», σχολιάζει η Καθλίν Μπρουκς από την FOREX.com.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα