ΥΠΟΙΚ: Προσήλωση στη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011 15:49
UPD:17:29
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στο πρόγραμμά μας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος στο συμβούλιο του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ελήφθη μια καλή απόφαση, «μια απόφαση που θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης».

«Εμείς», πρόσθεσε, «θα εργαστούμε για την υλοποίησή της περαιτέρω, ενόψει της συνεδρίασης στις 24 Μαρτίου» και κατέληξε: «Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η απόφαση θα μας βοηθήσει επιπλέον».

Στη συνεδρίαση ο υπουργός αναμένεται να διαβεβαιώσει του ομολόγους του για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου θα συμπεριλαμβάνονται και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό πλαίσιο 2012-2014.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Καλή απόφαση για την Ελλάδα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε στην «καλή απόφαση» που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν ανάλογα πρόσθετα βήματα και για την Ιρλανδία.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ στη Σύνοδο του Eurogroup

Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ στη Σύνοδο του Eurogroup

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για το σημερινό και το μελλοντικό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι αγορές κατανόησαν πως η βούληση της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης είναι «ενιαία» για μια συνολική λύση-πακέτο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση θα επιχειρηθεί να υπάρξει πρόοδος σε διάφορες πτυχές των αποφάσεων της Παρασκευής.

Β. Σόιμπλε: Είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν

Στη συνάντηση της Παρασκευής οι Ευρωπαίοι ηγέτες σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ωστόσο, είναι πολλά ακόμη αυτά που πρέπει να γίνουν, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
Ο Β. Σόιμπλε στη Σύνοδο του Eurogroup

Ο Β. Σόιμπλε στη Σύνοδο του Eurogroup

«Αν και υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ώστε να επιτύχουμε [όλα όσα χρειάζονται] στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24-25 Μαρτίου», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα