Θετική υποδοχή στην ελληνική πρόταση για την εποπτεία των οίκων

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 15:04
UPD:15:36

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin, οι ελληνικές θέσεις είχαν την υποστήριξη αρκετών χωρών, κυρίως της Γαλλίας και της Ισπανίας, ενώ θετικά τοποθετήθηκαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Θετική ήταν σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η υποδοχή της ελληνικής πρότασης στα Συμβούλια Eurogroup και Εcofin για καλύτερη εποπτεία των οίκων αξιολόγησης.

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Παπακωνσταντίνου σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin, οι ελληνικές θέσεις είχαν την υποστήριξη αρκετών χωρών, κυρίως της Γαλλίας και της Ισπανίας, ενώ θετικά τοποθετήθηκαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παράλληλα, όπως είπε, το Συμβούλιο Eurogroup ανέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάσει πειστικές απαντήσεις για τη ρύθμιση των οίκων αξιολόγησης.

Όταν μία χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και αξιολογείται κάθε τρεις μήνες από εμπειρογνώμονες τριών διεθνών οργανισμών, δεν είναι δυνατόν η αξιολόγηση αυτή να αναιρείται από τους οίκους αξιολόγησης, παρατήρησε ο υπουργός Οικονομικών, με αφορμή την πρόσφατη υποβάθμιση της Ελλάδας, αλλά και της Ισπανίας, από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

«Ας καταλάβει η Μοοdy's ότι υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που δεν υποβαθμίζεται, τουναντίον -όταν προκαλείται- αναβαθμίζεται και γίνεται ιδιαίτερα επιθετικό…», σχολίασε για το θέμα ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αϊβαλιώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα