ΔAΑ: Αύξηση 7% των πτήσεων κατά τη θερινή περίοδο

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 15:51
UPD:16:04

Συνεχίζουν, σύμφωνα με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι ξένοι αερομεταφορείς να αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, ενισχύοντας το πτητικό πρόγραμμά τους με 7% περισσότερες πτήσεις εξωτερικού για την καλοκαιρινή περίοδο (25.03.11 – 27.10.11).

Αυξημένος κατά 7% θα είναι ο αριθμός των πτήσεων εξωτερικού από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη θερινή περίοδο, που αρχίζει στις 25 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2011.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη θερινή περίοδο 65 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 944 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 77 διεθνείς προορισμούς (82 αεροδρόμια) σε 49 χώρες.

Συγκεκριμένα, επτά νέες εταιρείες προστίθενται στις αεροπορικές εταιρείες που εκτελούν τακτικές πτήσεις προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Πρόκειται για τις: TAP Air Portugal, Jetairfly, Belle Air, Transavia Netherlands, ενώ επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα η Air China, η Rossiya Airlines, η Sun Express και η Air One.

Επίσης, στο δίκτυο του ΔΑΑ προστίθενται:

- έξι νέοι προορισμοί: Λισαβόνα, Πεκίνο, Μπολόνια, Πίζα, Εδιμβούργο και Ντουμπρόβνικ. Παράλληλα, πολλές εταιρείες έχουν αυξήσει τις συχνότητες των πτήσεων σε υφιστάμενους προορισμούς.

-και 8 νέα αεροδρόμια: το Lisbon Portela στη Λισαβόνα (TAP), το Charleroi στις Βρυξέλες (Jetairfly), το Edinburgh Airport στο Εδιμβούργο (easyJet), το Aeroporto di Bologna στη Μπολόνια (Aegean), το Beijing Capital International Airport στο Πεκίνο (Air China), το Domodedovo στη Μόσχα (Aegean), το Galileo Galilei στην Πίζα (Air One) και το Oslo Gardemoen στο Όσλο (Norwegian)

Νέοι προορισμοί από εταιρείες που δραστηριοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο

Για την καλοκαιρινή περίοδο 2011, προσέθεσαν στο πρόγραμμα τακτικών πτήσεών τους η Aegean Airlines προς Μπολόνια και Μόσχα, η Olympic Air προς Βελιγράδι, η Air Malta προς Σόφια, η easyJet προς Εδιμβούργο και η Croatia προς Ντουμπρόβνικ.

Νέες συχνότητες σε υφιστάμενους προορισμούς

Η Aegean Airlines προσέθεσε στο ημερήσιο πρόγραμμά της 2 επιπλέον πτήσεις προς Λονδίνο και Παρίσι, 1 επιπλέον πτήση προς Ρώμη και Βρυξέλες. Η Olympic Air προσέθεσε 9 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Τίρανα και 2 προς Άμστερνταμ. H Brussels Airlines και η SAS διπλασίασαν τις καθημερινές πτήσεις τους προσθέτοντας μία επιπλέον πτήση προς Βρυξέλες και Κοπεγχάγη αντίστοιχα, ενώ η Swiss αύξησε τις ημερήσιες συχνότητές της προς Γενεύη και Ζυρίχη. Η πτήση της Middle East Airlines προς Βηρυτό γίνεται καθημερινή και η Air Canada αυξάνει τις εβδομαδιαίες συχνότητές της προς Τορόντο από 3 σε 4 πτήσεις. Επιπλέον, 10 ακόμη εταιρείες αύξησαν τις συχνότητες των δρομολογίων τους από/προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα