International Life: Βελτίωση μεγεθών το 2010

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011 16:48

Βελτιωμένα εμφανίστηκαν τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου International Life το 2010. Παράλληλα, η επιτυχημένη συγχώνευση των δύο εξαγορασθέντων ασφαλιστικών εταιρειών, πρώην ING ΑΕΓΑ και UNIVERSAL LIFE ΑΑΕΖ, ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του Ομίλου στην ασφαλιστική αγορά.

Συγκεκριμένα, η ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων μαζί με την αύξηση των εργασιών οδήγησαν σε βελτίωση της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων στο ποσό των 119,2 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 21,3% σε σχέση με το 2009.

Τα κέρδη των δύο ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίες συγχωνεύτηκαν στον Όμιλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς, συνέβαλαν στα κέρδη της International Life, τα οποία ανήλθαν σε 6,8 εκατ. ευρώ προ φόρων.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποίησε επιτυχημένο πρόγραμμα εξορθολογισμού των γενικών εξόδων του, μειώνοντάς τα κατά 3 εκατ. ευρώ στα 20 εκατ. ευρώ.

Η αυξημένη κερδοφορία του Ομίλου και οι συγχωνεύσεις βελτίωσαν περαιτέρω τους δείκτες φερεγγυότητας με τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου να ανέρχονται σε περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος International Life - συμπεριλαμβανομένων των υπερκαλύψεων στην ασφαλιστική τοποθέτηση (4,8 εκατ. ευρώ) και τις ελεύθερες επενδύσεις (10 εκατ. ευρώ) - στο τέλος του 2010 διαθέτει συνολικές επενδύσεις 198 εκατ. ευρώ από τις οποίες τα 183,2 εκατ. ευρώ αφορούν ασφαλιστικά αποθεματικά και τα 15 εκατ. ευρώ αποτελούν πλεόνασμα.

Στη διάρκεια του 2010 καταβλήθηκαν συνολικά αποζημιώσεις και λήξεις συμβολαίων Ζωής ύψους 60 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα