Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 09:45

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Αξιοποίηση μέσω τραπεζών των ακινήτων του Δημοσίου".

"Το σχέδιο δράσης του υπουργείου οικονομικών για έσοδα 50 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει τις αποκρατικοποιήσεις αλλά κυρίως την αξιοποιήση των ακινήτων του δημοσίου, αναμένεται να εγκριθεί από τη Διϋπουργική Επιτροπή στις αρχές της επόμενης εβδομάδος και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Κορυφής της Ενωσης στις 24-25 Μαρτίου», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Εκρηξη... της πυρηνικής ανασφάλειας στον κόσμο".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "την πολιτική πυρηνικής ενέργειας καλείται να επανεξετάσει η διεθνής κοινότητα με τον δραματικότερο τρόπο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς ντόμινο ανασφάλειας απλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της πυρηνικής κρίσης στην Ιαπωνία".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Πρώτο πακέτο με ΔΕΠΑ, λαχεία και Ελ. Βενιζέλος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων με ένα «πρώτο πακέτο» εταιρειών του Δημοσίου, προανήγγειλε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίινου. Σε αυτό περιλαμβάνονται η πώληση της ΔΕΠΑ και η εκχώρηση της διαχείρισης των κρατικών λαχείων, καθώς και η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πυρηνική απειλή στις αγορές".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πυρηνική απειλή, με αφετηρία την Ιαπωνία, δοκιμάζει την παγκόσμια οικονομία, προκαλώντας «τσουνάμι» στις αγορές και οδηγώντας το χρηματιστήριο του Τόκιο στο όριο του μίνι κραχ. Χθες, χάθηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, καθώς ο φόβος για μία πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία εξελίχθηκε σε πανικό".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα