Γ. Παπανδρέου: Η ΝΔ μιλάει για ανάπτυξη αλλά μας άφησε μόνο χρέος

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 11:37
UPD:12:14

«Μιλάτε για ανάπτυξη αλλά τι μας άφησε η ΝΔ; Χρέος, χρέος και πάλι χρέος

Η Νέα Δημοκρατία μιλάει για ανάπτυξη αλλά μας άφησε μόνο χρέος, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μιλάτε για ανάπτυξη αλλά τι μας άφησε η ΝΔ; Χρέος, χρέος και πάλι χρέος 150 δισ. σε 5,5 χρόνια αυτή ήταν η πολιτική της ΝΔ. Που είναι η ανάπτυξη;» διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Μπροστά στο χρέος - χρέος - χρέος θα περιμέναμε (από τη ΝΔ) υπεθυνότητα - υπεθυνότητα - υπευθυνότητα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, στηλιτεύοντας τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απευθυνόμενος εξάλλου στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή τις παραινέσεις τους προς τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: Δεν είμαστε ίδιοι κ. Καρατζαφέρη, εμείς δεν αφήσαμε τη χώρα με ένα τέτοιο χρέος, εμείς αναλάβαμε την ευθύνη να σώσουμε τη χώρα.

Συνεχίζοντας την κριτικής του στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «όσο πιο λυσσαλέα είναι η επίθεση, τόσο χάνετε σε αξιοπιστία, γίνεστε κήρυκες της απαισιοδοξίας και ταυτίζεστε με τον παλιό σας εαυτό, την κυβέρνηση Καραμανλή».

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, διορθώνουμε σφάλματα που μας άφησε πίσω της η ΝΔ, ξεπερνάμε χρεοκοπημένες λογικές που εσείς πρεσβεύατε και μίλησε για ιστορική ευθύνη όλων των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

«Ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ το χρέος»

«Έχετε αθεράπευτη εμμονή ότι για όλα φταίει η ΝΔ, κινήστε κυκλοθυμικά και μας μιλάτε για σύμπλευση όταν χθες κάνατε πρωτοφανή υβρεολόγιο ενάντια στη ΝΔ», απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Μίλησα για ανάπτυξη γιατι υποχρέωση μου είναι να κοιτάω το αύριο», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θέλετε να συμπλεύσουμε, αλλά πρέπει πρώτα να πλεύσουμε, όμως η δικιά σας πολιτική λέει ότι πρέπει να βυθιστούμε μαζί».

Απαντώντας στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού για τη διόγκωση του χρέους από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως το «χρέος είναι ιστορικό παιδί του ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε λόγο για θράσος του κ. Παπανδρέου όταν μίλησε για πελατειακές σχέσεις. «Γιατί δεν βάλατε τα παιδιά του κ. Ραγκούση που έκαναν την απογραφή, να δουν πότε διορίστηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι;» διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι σήμερα μιλάει για υπευθυνότητα όταν στην αντιπολίτευση έλεγε όχι σε όλα. Μη μιλάτε για υπευθυνότητα όταν χθες στελέχη σας έκαναν υπαινιγμούς ότι πίσω από τα e-mail περί χρεοκοπίας κρύβονται στελέχη της ΝΔ, είναι αθλιότητες κάνετε τυχοδιωκτικά το άσπρο μαύρο για να περνάτε το φόβο στον ελληνικό λαό, παρατήρησε ο κ. Σαμαράς.

Γ. Καρατζαφέρης: Συγνώμη στο λαό να πουν Παπανδρέου - Σαμαράς

«Ακούω τον αποδράσαντα αρχηγό της ΝΔ να λέει ανάπτυξη ανάπτυξη ανάπτυξη και να ανταπαντάτε χρέος χρέος χρέος», ανέφερε κατά τη δευτερολογία του ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Και οι δύο», πρόσθεσε, «πρέπει να ανεβείτε στο βήμα και να πείτε στο λαό συγγνώμη συγγνώμη συγγνώμη».

«Σας αφήνουμε στο περιθώριο», τόνισε αναφερόμενος τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ, «σας προσπερνάμε ο λαός έχει καταλάβει ότι ο ΛΑΟΣ μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ύφεση».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα