Ευρωζώνη: Επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 2,4%

Το Φεβρουάριο
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011 12:02
UPD:13:52

Αύξηση 0,4% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, ανεβάζοντας το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στο 2,4% από 2,3% που ήταν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Αύξηση 0,4% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, ανεβάζοντας το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στο 2,4% από 2,3% που ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, ο οποίος ήταν αμετάβλητος σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της Eurostat, είναι ο μεγαλύτερος που καταγράφεται από τον Οκτώβριο του 2008.

Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 4,2% από 4,9% τον Ιανουάριο.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ προανήγγειλε αυτόν το μήνα αύξηση των επιτοκίων, πιθανόν τον Απρίλιο, προκειμένου να μετριαστούν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Ο επίσημος στόχος της ΕΚΤ θέλει τον πληθωρισμό ελαφρώς χαμηλότερα από το 2%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση και κατά 13,1% σε ετήσια βάση το Φεβρουάριο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η κοινοτική στατιστική υπηρεσία αναφέρει ότι το ονομαστικό ωριαίο κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση το τελευταίο τρίμηνο του 2010 έναντι αύξησης 0,9% στο τρίτο τρίμηνο και 1,5% στο δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα