Κέρδη στο Τόκιο

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 10:50

Κέρδη της τάξης του 2,7% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.206,75 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 2,4% κλείνοντας στις 830,39 μονάδες.

Παρά τα σημερινά κέρδη που κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, η βιβλική καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία πριν από ακριβώς μία εβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα σε αυτό το διάστημα ο Nikkei να καταγράψει απώλειες της τάξης του 10,2%, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκανε βουτιά 9,3 ποσοστιαίων μονάδων κλείνοντας στις 830,39 μονάδες.

Η απόφαση των κρατών του G7 να υποστηρίξουν μια χώρα όπως η Ιαπωνία αιφνιδίασε τις αγορές. Οι επενδυτές ανέμεναν την παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο τη συγκράτηση της καλπάζουσας ανόδου του γεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν μια τέτοια συντονισμένη δράση των πλουσιότερων κρατών του κόσμου.

«Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη συντονισμένη παρέμβαση που πραγματοποιείται μετά το 2000, συνεπώς αναμένεται να έχει τεράστια ανακουφιστική επίδραση στις αγορές», σχολιάζει η Κάθι Λίεν, ανώτατο στέλεχος της GFT στη Νέα Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα