Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2002 12:54
UPD:12:55

Ανοδο - για δεύτερη συνεχή ημέρα - σημείωνει ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50 των ευρωπαϊκών μετοχών, μετά τις ανακοινώσεις της Deutsche Telekom AG και της Julius Baer Holding AG, ότι θα προχωρήσουν στη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, με απώτερο στόχο την αύξηση των κερδών τους.

Απώλειες εμφάνιζε η μετοχή της Vivendi Universal SA, μετά την εκτίμηση της Deutsche Bank AG, που υποβάθμισε τη θέση της μεγαλύτερης εταιρείας μέσων και ψυχαγωγίας στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, κέρδιζε ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 2.745,96 μονάδες στις 9:57' π.μ. ώρα Λονδίνου, διευρύνοντας κατά 3,5% τα χθεσινά του κέρδη.

Οι ιταλικές και οι ισπανικές μετοχές, οι οποίες δεν διαπραγματεύθηκαν χθες, λόγω εθνικής εορτής, έκαναν ράλι ανόδου, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reservr Bank, θα προχωρήσει στη μείωση των επιτοκίων, προκειμένου να τονώσει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αντιθέτως, οι δείκτες στη Γαλλία και τη Γερμανία σημείωναν απώλειες, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να παρουσιάζει μικρή μεταβολή.

Η μετοχή της Deutsche Telekom AG, κέρδιζε ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 10,88 ευρώ. Κέρδη 7,7% σημείωνε η μετοχή της Julius Baer, φθάνοντας στα 352 ελβετικά φράγκα. Αντιθέτως, απώλειες 7,4% εμφάνιζε η μετοχή της Vivendi, φθάνοντας στα 9,82 ευρώ.

Τις καλύτερες επιδόσεις είχαν οι δείκτες IBEX 35 στην Ισπανία και Mib30 στην Ιταλία, από τους λοιπούς των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και ο κάθε ένας κέρδιζε ποσοστό μεγαλύτερο το 2,5%.

Η μετοχή της τέταρτης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, Generali, κέρδιζε ποσοστό 3,1% φθάνοντας στα 19,94 ευρώ. και της Eni SpA, της τέταρτης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών, ποσοστό 3,6%, φθάνοντας στα 16,11 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα