Διαψεύδει τα περί συμφωνίας της για την επάνδρωση του «Cristal» η ΠΝΟ

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 16:42
UPD:16:43

Τα περί «σύμφωνης γνώμης της ομοσπονδίας για την πραγματοποίηση κρουαζιέρας με μειωμένη σύνθεση του κρουαζιερόπλοιου Cristal», διαψεύδει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι επιδίωξή της παραμένει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων.

Σε ανακοίνωσή του στις 12/3, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης ανέφερε ότι ύστερα από σύμφωνη γνώμη της ΠΝΟ δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης κρουαζιέρας με μειωμένη σύνθεση στο κρουαζιερόπλοιο Cristal για ένα μήνα και ότι στη συνέχεια η εταιρεία θα προσλάβει όλους τους εργαζόμενους που προβλέπονται στην οργανική τους σύνθεση.

Ωστόσο, όπως τονίζει η ΠΝΟ με σημερινή της ανακοίνωση, ουδέποτε προηγήθηκε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση για το θέμα.

Σημειώνει ακόμη ότι υπήρξαν επαφές πρωτοβάθμιων ναυτεργατικών οργανώσεων, με δική τους πρωτοβουλία, με τη ναυτιλιακή εταιρεία του παραπάνω πλοίου, όπως άλλωστε συμβαίνει στην πράξη σε θέματα στελέχωσης των επιβατηγών πλοίων με επιμέρους ναυτικές ειδικότητες, γεγονός που απορρέει από το άμεσο ενδιαφέρον τους για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας των μελών των οργανώσεων αυτών.

Για εσπευσμένους πανηγυρισμούς εκ μέρους του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, πανηγύρισε εσπευσμένα ότι μαζί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) κατέληξαν σε συμφωνία για την επάνδρωση του κρουαζιερόπλοιου Cristal. Ωστόσο, η γιορτή κράτησε μόλις τρεις ημέρες, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ, με ανακοίνωση της, τον διέψευσε.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα