Επανεξέταση φοροαπαλλαγών-φόρων υπέρ τρίτων προανήγγειλε ο ΥΠΟΙΚ

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 17:39

Επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών και των φόρων υπέρ τρίτων, καθώς και κατάργηση εφοριών προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνουυ, μιλώντας χθες σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Συλλόγου.

Σχετικά με τις φοροαπαλλαγές, αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν με τον προηγούμενο φορολογικό νόμο σημείωσε ότι θα υπάρξει και δεύτερο γύρος επανεξέτασης.

«Χρειάζεται να γίνει και το δεύτερο βήμα, που είναι να ξαναδούμε μία- μία τις φοροαπαλλαγές που υπάρχουν, τους φόρους υπέρ τρίτων, που είναι κάτι το οποίο επιβαρύνει και την επιχειρηματική κοινότητα και να καταλήξουμε σε κάτι πιο απλό, πιο διαφανές και δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προανήγγειλε σειρά συγχωνεύσεων και κατάργηση δεκάδων εφοριών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

«Θα κλείσουν εφορίες, σας λέω ειλικρινά, δεν θέλω ο πολίτης να πηγαίνει στη ΔΟΥ, σε κανένα κράτος της Ευρώπης δεν έχουμε τόσες πολλές ΔΟΥ», επισήμανε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η χώρα αυτή δεν χρειάζεται 289 Δ.Ο.Υ, να χρειάζεται... 100 το πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα