Ντ. Ρόβλιας: Σε κάμψη η τιμή της αμόλυβδης

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011 13:11

Για τρίτη συνεχή ημέρα η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης παρουσιάζει κάμψη, δήλωσε ο υφυπουργός Περιφερειακής Άναπτυξης Ντίνος Ρόβλιας στη ΝΕΤ.

Υποστήριξε ακόμη ότι «γίνονται συνεχείς έλεγχοι, έτσι ώστε οι τιμές να κινούνται στο εύλογο και νόμιμο ύψος σε σχέση με τις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών και τις τιμές των διυλιστηρίων».

Ο κ. Ρόβλιας εξαπέλυσε και επίθεση στον ευρωβουλευτή της ΝΔ Κ. Πουπάκης κατηγορώντας τον για «κακόπιστη παραπληροφόρηση» με αφορμή απάντηση του επιτρόπου Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ντάλι σε ερώτησή του http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1944582.

Οπως είπε, ο κ. Ντάλι «χαρακτήρισε ως εγκληματική συμπεριφορά τη δήθεν αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά καυσίμων».

«Η αλήθεια», πρόσθεσε, «είναι ακριβώς αντίθετη. Ο κ. Πουπάκης ήταν αυτός που έκανε λόγο στην ερώτησή του για δήθεν ασύστολη κερδοσκοπία και ο επίτροπος κ. Ντάλι του απάντησε ότι, για τα όσα ισχυρίζεται, δεν είναι αρμόδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Δηλαδή ο κ. Ντάλι ουδόλως υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του κ. Πουπάκη περί αισχροκερδείας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να τους υιοθετήσει διότι δεν είναι αληθείς. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά υγρών καυσίμων», κατέληξε ο υφυπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα