Με θετικό πρόσημο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 10:40

O DAX καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,03%.

Σε θετικό έδαφος άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία στη διάρκεια του σαββατοκύριακου και τις ειδήσεις σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Κέρδη καταγράφουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης, λίγο μετά τις 10.00 (ώρα Ελλάδος) οι βασικότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον FTSE στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,88% στις 5.768,60 μονάδες, τον γερμανικό DAX να καταγράφει σημαντικά κέρδη της τάξης του 2,03% στις 6,799.43 μονάδες και τον CAC στη Γαλλία να κερδίζει 1,34% ανερχόμενος στις 3.861,40 μονάδες.

Οι αγορές τηλεπικοινωνιών φαίνεται να συγκεντρώνουν σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς μετά την είδηση για την πρόθεση της AT&T Inc να εξαγοράσει το μερίδιο της Deutsche Telekom στην T-Mobile USA, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας έκανε άλμα της τάξης του 16%.

Την αγορά εξακολουθεί, ωστόσο, να προβληματίζει η πυρηνική απειλή στην Ιαπωνία, αν και τις προηγούμενες ημέρες φάνηκαν να διαψεύδονται οι χειρότεροι φόβοι για πυρηνική καταστροφή. «Η κατάσταση στην Ιαπωνία δεν φαίνεται να είναι τόσο τραγική όσο αναμενόταν, ενώ η αγορά αρέσκεται με ειδήσεις όπως αυτή για τη Deutsche Telekom», σχολιάζει ανώτατο στέλεχος της BGC Partners.

«Εάν η κατάσταση στη Λιβύη δεν ξεφύγει εκτός ελέγχου, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί ξανά στις μετοχές, οι οποίες θα πρέπει λογικά να κάνουν ράλι μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας», συμπληρώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα