Aνοδος στα ασιατικά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011 10:58

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναζητούν ευκαιρίες για αγορά μετά την ελεύθερη πτώση των μετοχών στην περιοχή την τελευταία εβδομάδα.

Ο δείκτης ασιατικών μετοχών πλην Ιαπωνίας MSCI ενισχύθηκε κατά μία ποσοστιαία εβδομάδα, ενώ κλειστό παραμένει σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο λόγω εθνικής εορτής. Οι επενδυτές, ωστόσο, διατηρούν το βλέμμα τους καρφωμένο στην Ιαπωνία και την πυρηνική απειλή που βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μετά την πτώση των ασιατικών χρηματιστηρίων ως συνέπεια του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία, οι αποτιμήσεις των μετοχών έχουν υποχωρήσει στα μέσα επίπεδα και οι αγορές -ιδίως της Βόρειας Ασίας- είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, εκτιμά ο Μάρκους Ρόσγκεν, κορυφαίο στέλεχος της Citigroup.

«Από τεχνικής πλευράς, η Ασία πλην της Ιαπωνίας είναι σε μεγάλο βαθμό υπερ-πουλημένη. Οι αρνητικές ειδήσεις έχουν στο σύνολό τους προεξοφληθεί στην τιμή των ασιατικών μετοχών, ενώ η νομισματική πολιτική δεν είναι ιδιαίτερα περιοριστική», υπογράμμισε.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, καθώς το ράλι των πετρελαϊκών αγορών λόγω της ανόδου στην τιμή του πετρελαίου επισκίασε τις ανησυχίες για νέα μέτρα αυστηρής νομισματικής πολιτικής στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Shanghai Composite Index ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1% στις 2.909,14 μονάδες. Σε θετικό έδαφος έκλεισε και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο δείκτης Hang Seng κατέγραψε κέρδη 1,73%, καταλήγοντας στις 22.685,20 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα